Opis tečaja

Kategorija:

Tecaj poučuje

Lidija iz Grafikademije Lidija iz Grafikademije Author

Sem grafična oblikovalka z več kot desetletjem in pol izkušenj na tem področju. Naj te po korakih naučim trikov in bližnjic, da jih ne bo treba s težkim delom in dolgimi urami pred zaslonom izumljati tebi.

Adobe InDesign

… je trenutno najboljši program za založniško oblikovanje.

Če ga že uporabljaš, ali pa želiš videti, kako InDesign in delo z njim izgleda, je tale kratek brezplačen tečaj kot naročen. V štirih videih so podrobno razložena vsa InDesign-ova orodja, ki so ti na vojo. (Orodjarna izgleda podobno tudi v Adobe-ovih Illustratorju in Photoshopu in ti bo v korist tudi za ta dva programa.)

Orodjarna je del skoraj vsakega grafičnega programa in če jo dobro poznaš, lahko delaš hitreje in bolj kakovostno.

  • V prvem od štirih delov opisujem prvih šest orodij v programu Adobe InDesign, ki zajemajo selektiranje, razporejanje in zbiranje objektov na strani ter upravljanje velikosti strani.
  • V drugem videu so predstavljena orodja za besedilo, za risnje črt, pen tool (pero), svinčnik ter orodja za risanje likov z vsemi podorodji.
  • Tretji video je posvečen škarjicam, orodju za transformacijo, za barvne in prosojne prehode, orodje za mini zapiske znotraj programa ter kapalki in njenim pomagalkam pa še kaj skritega vmes.
  • V zadnjem videu so predstavljena orodja za premikanje po dokumentu, in sicer hand in zoom tool, gumbi za barvo polnila in obrobe (tako likov kot besedil) ter vse možnosti ogleda našega dokumenta.

Priporočilo za ogled

Spodaj v desnem kotu je gumbek za povečavo okna za celostranski ogled, na voljo pa je tudi več hitrosti gledanja (oz. vsaj dve − odvisno od brskalnika). Obenem je na voljo tudi možnost kratkega previjanja nazaj in naprej z gumboma levo spodaj (po 10 sekund − za previjanje ponavadi delujeta leva in desna puščica na tipkovnici). Poskusi tudi z bližnjico za Play/Pause; ponavadi za ta namen deluje tipka Space (tista dolga tipka na tipkovnici).


Brezplačno

BREZPLAČNO

Kmalu bo na voljo tečaj Adobe InDesign.

Te zanima?

Prijavi se spodaj, da te obvestim.

.

Vsebina tečaja

Brezplačno

BREZPLAČNO