Opis tečaja

Kategorija:

Tecaj poučuje

Lidija iz Grafikademije Lidija iz Grafikademije Author

Sem grafična oblikovalka z več kot desetletjem in pol izkušenj na tem področju. Naj te po korakih naučim trikov in bližnjic, da jih ne bo treba s težkim delom in dolgimi urami pred zaslonom izumljati tebi.

Tečaj Affinity Photo za foto lepoto 4/4 te bo popolnoma opremil za obdelavo fotografij in ustvarjanje fotomontaž.

V aprilu in maju 2021 smo se družili 4-krat tedensko, tečaj pa je sedaj zate na voljo v posnetku. Lahko se učiš v svojem ritmu, te pa vseeno spodbujam, da poskušaš slediti dnevom po programu, saj iz lastnih izkušenj še predobro vem, da se računalniškega programa najbolje naučiš takrat, ko vsaj nekajkrat poskusiš narediti sam/a, kar si videl/a v videu. Tečaj lahko v solidnem tempu predelaš v štirih tednih, če delaš en video na dan, vsak delovni dan v tednu.

Na voljo je 20 videov s poglobljeno vsebino.

Videi so relativno dolgi (vsaj daljši kot je danes navadno dolga naša pozornost) − ne zato, ker bi te želela obremeniti, ampak zato, ker ti želim dati res kakovosto vsebino, skoznjo pa se najlepše pride, če si v flow-u oz. toku, ki se dobro začne šele po 20 ali 25 minutah zbranega dela. Vendar pa − kot je bilo že rečeno, delaj v svojem ritmu; tako, da ti bo še udobno.

Tečaj je najbolje viden na računalniškem zaslonu ali večji tablici; na telefonu znajo detajli kar izginiti. Zato si vzemi čas in prostor, pripravi si kozarec vode ali druge tebi ljube pijače in predvsem uživaj v naučenem. 

Priporočam ti, da narediš domačo nalogo.

Domača naloga je na vrsti 1-krat tedensko, po vsakem tretjem videu. Tako je lahko četrtek dan za vajo. Na vprašanja in dileme, ki so se pojavili med izvajanjem tečaja v živo, sem odgovarjala v našem petkovem srečanju, s katerim bomo zaključili teden. Vsi webinarji so v tečaju tudi objavljeni.

Morda se ti bo sprva zdelo, ‘ah saj to pa ni težko, si bom že zapomnil/-a’, a ti iz lastnih izkušenj polagam na srce, da ne verjemi temu notranjemu glasu povsem.  Bolj ko bo znanje utrjeno, bolj bo zate uporabno in bolj bo postalo temelj, na katerem bodo lepše rasle tvoje bodoče kreacije. Če malce ‘prešpricamo’, se kasneje rado zgodi, da nas luknje v znanju ustavljajo in predvsem režejo krila naši ustvarjalnosti. Obljubim, domače naloge so lahke in kratke. (Če se ti ne bo zdelo tako, pa ne bo nič narobe, da narediš po svoje − kot ti bo najbolj ustrezalo.)

Priporočilo za ogled

Spodaj v desnem kotu je gumbek za povečavo okna za celostranski ogled, na voljo pa je tudi več hitrosti gledanja (oz. vsaj dve − odvisno od brskalnika). Obenem je na voljo tudi možnost kratkega previjanja nazaj in naprej z gumboma levo spodaj (po 10 sekund − za previjanje ponavadi delujeta leva in desna puščica na tipkovnici). Poskusi tudi z bližnjico za Play/Pause; ponavadi za ta namen deluje tipka Space (tista dolga tipka na tipkovnici).


Prvih 5 webinarjev, v katerem se lahko na hitro spoznaš z Affinity Designerjem, ‘bratom’ Affinity Photo-ja, si lahko ogledaš BREZPLAČNO. Poglej webinarje.

Redna investicija

125,00 

Izrekam ti prijazno dobrodošlico v tečaj.


Vsebina tečaja

Redna investicija

125,00 

Izrekam ti prijazno dobrodošlico v tečaj.